

Ben je benieuwd naar de kosten van een specifiek model met de door jou gekozen opties? Met slechts enkele klikken en een paar munten van jouw tijd kun je deze informatie rechtstreeks in jouw mailbox ontvangen.
Er zijn nog bouwkavels te koop in Doetinchem voor een vrijstaande woning of tweekapper. Met uiteenlopende kavelgroottes. Voor elk wat wils. zowel traditionele als moderne architectuur is mogelijk.
Mooi wonen op loopafstand van het centrum, vlak bij de oude IJssel en de Kruisbergse bossen. de uitstraling van deze nieuwe wijk is geïnspireerd op het industriële verleden van het terrein.
Bruisend, maar tegelijkertijd ook intiem wonen. Het maakt het Lookwartier tot een wijk met allure. Grenzend aan de drukke binnenstad, maar ook op loopafstand van de Kruisbergse Bossen en met cultuur en voorzieningen binnen handbereik.
Er is een grote vraag naar bouwkavels in Doetinchem voor nieuwe woningen. Ook in Wehl zijn nieuwe woningen nodig. Bij de Fokkenkampseweg is, naast Heideslag, een geschikte plek voor woningen. De nadruk komt te liggen op levensloopbestendige woningen. Het gebied bevindt zich tussen de Doesburgseweg, Broekhuizerstraat, Keppelseweg en de Jonkheer de Bellefroidweg. Voor de westzijde van de Fokkenkampseweg gaat de gemeente ongeveer 50 kavels uitgeven.
Het dorp Wehl heeft er met Heideslag een nieuw woongebied bijgekregen. In het gebied ten zuiden van de spoorlijn Arnhem – Winterswijk worden de komende jaren 200 tot 400 woningen gebouwd. Het gebied wordt begrensd door de Weemstraat, Plantage Allee, de Beekseweg en de spoorlijn.
Er is in dit woongebied gekozen voor dorpse woonkwaliteit door nadrukkelijk gebruik te maken van het bestaande karakter en de groene omgeving. Het streven bij dit project is een mix van verschillende woningtypen om het levendige en dorpse karakter zoveel mogelijk vorm en inhoud te geven. De buurten in Heideslag hebben ook een eigen naam zoals Ripperbansveen, Koksgoed, Kiefland en Motketel.
Tijdens een kennismakingsgesprek worden de mooiste ideeën geboren. Bij een ontwerpaanvraag beginnen we met uw persoonlijke wensen op het gebied van ruimte, stijl en indeling. Ook houden we rekening met uw woonwensen voor buiten zoals de bezonning en zichtlijnen.
Aan de noordwestkant van Doetinchem komt Stadspark Keppeloord. Tussen groenblijvende hagen en sfeervolle bomenlaantjes wonen starters, doorstromers en senioren straks bij elkaar op een unieke plek. Dicht aan de rand van de Kruisbergse bossen, met het gezellige stadscentrum vlakbij.
Stadspark Keppeloord bestaat uit twee deelbuurtjes met elk een eigen website.
Interesse? Bekijk de projectwebsites van de Keppeltuinen en het Keppelplantsoen.
Keppelplantsoen: www.keppelplantsoen.nl
Keppeltuinen: www.keppeltuinen.nl
Er is een grote vraag naar woningen in de gemeente Doetinchem. Ook in en rondom het centrum zijn er woningen nodig. In het gebied De Veentjes waren al plannen voor woningbouw en er werd tijdelijk een park aangelegd. Nu blijkt dat aan de oostkant van het gebied De Veentjes plek is voor ongeveer 150 woningen en appartementen.
In het oostelijk deel van Wijnbergen ontwikkelen we een nieuw woongebied: De Kwekerij. Wijnbergen De Kwekerij – grenzend aan de Kapperskolk – krijgt een groene uitstraling Er komen ongeveer 135 energieneutrale woningen, duurzaam gebouwd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan houten gevels, grasdaken/daktuinen.
Een prettige plek om te wonen omdat er ruimte is voor ontmoeting in de vorm van buurttuinen en (natuurlijke) speelplekken. De Kwekerij wordt een deels autovrije wijk.
Wij ontwerpen al meer dan 10 jaar droomhuizen voor particulieren. Ook voor deze kavels in Doetinchem kunnen wij een Droomhuis voor u ontwerpen. Bekijk voorbeelden van woningen die we eerder hebben ontworpen.
We denken mee, vertalen jouw ideeën in een creatieve een inspirerende woningschets en verwerken daarin globaal het bouwvolume, het woonoppervlak, de hoofdindeling en natuurlijk de uitstraling. Deze creatieve fase leidt tot het vertalen van uw ideeën in een ruimtelijk concept en vormt daarmee de basis van het ontwerp.
Benieuwd hoe dit proces in zijn werk gaat? Bekijk de video!
Wij starten met een schets om jouw ideeën te verkennen en vertalen deze naar een uniek, persoonlijk ontwerp. Met oog voor detail en jouw woonwensen realiseren we een woning die volledig bij jou past. Kies voor maatwerk en laat jouw droomhuis ontwerpen door WoonSubliem!
De kosten voor het ontwerpen en bouwen van een huis variëren sterk en zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van het huis, het ontwerp, de bouwmaterialen, de locatie en de kosten van de arbeid. Over het algemeen kunnen de totale kosten voor het bouwen van een huis variëren van enkele honderdduizenden tot miljoenen euro’s.
De ontwerpkosten kunnen variëren van enkele duizenden tot tienduizenden euro’s, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de hoeveelheid werk die nodig is om het ontwerp te voltooien. Daarnaast zijn er kosten verbonden aan het verkrijgen van de benodigde vergunningen en het betrekken van adviseurs en ingenieurs om de technische aspecten van het ontwerp te voltooien.
De bouwkosten zijn meestal de grootste kostenpost bij het bouwen van een huis. De kosten kunnen variëren vanaf 1500 tot wel 3000 euro per vierkante meter, afhankelijk van de gebruikte bouwmaterialen, afmeting, hoogte, de locatie en de gewenste kwaliteit van de afwerking.
Het is daarom moeilijk om een exacte prijs te geven zonder specifieke details van het project. Het is belangrijk om een begroting te maken en deze te bespreken met een ervaren architect of aannemer om een realistisch beeld te krijgen van de totale kosten voor het ontwerpen en bouwen van jouw huis. WoonSubliem is zo’n ervaren architect, bel voor meer info 0575 846052
De tijd die nodig is voor het ontwerpen en bouwen van een huis kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte en complexiteit van het huis, de beschikbaarheid van de benodigde vergunningen, de snelheid waarmee beslissingen worden genomen en de beschikbaarheid van de bouwmaterialen en aannemers.
Over het algemeen kan het ontwerpproces variëren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de hoeveelheid feedback en aanpassingen die nodig zijn. Vervolgens kan het verkrijgen van de nodige vergunningen nog enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de lokale regelgeving en de hoeveelheid tijd die nodig is om eventuele wijzigingen aan te brengen om aan de vereisten te voldoen.
De bouwtijd kan ook variëren, afhankelijk van de grootte en complexiteit van het huis, de bouwmethode en het aantal vakmensen dat op de bouwplaats werkt. Over het algemeen kan de bouwtijd variëren van enkele maanden tot meer dan een jaar. Van idee naar oplevering in 1 tot 1,5 jaar is realistisch. Bij prefab is de bouwtijd op de bouwplaats korter maar dient de bouw langer voorbereid te worden. kortom het scheelt elkaar niet veel. Bel voor meer info met 0575 846052
Al met al kan het proces van ontwerp tot oplevering van een huis enkele maanden tot meer dan een jaar in beslag nemen. Het is belangrijk om rekening te houden met deze tijdslijnen bij het plannen van jouw project en een realistisch tijdschema te creëren met jouw aannemer en architect.
Het verkrijgen van de benodigde vergunningen is een belangrijk onderdeel van het proces van ontwerp en bouw van een huis. Afhankelijk van de locatie van het huis, de grootte en het type van de constructie, kunnen er verschillende vergunningen nodig zijn. Hieronder vind je een lijst met enkele veelvoorkomende vergunningen die vereist kunnen zijn:
Het aanvragen van vergunningen kan ingewikkeld zijn en vereist vaak specifieke kennis en expertise. Het is daarom raadzaam om hulp te zoeken bij een deskundige, zoals een architect. Deze professionals kunnen je begeleiden bij het proces en je helpen om de benodigde vergunningen aan te vragen.
Er zijn verschillende materialen die tijdens de bouw van een huis worden gebruikt, zoals hout, beton, staal, baksteen, glas en diverse isolatiematerialen. De keuze van materialen is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de locatie van het huis, het budget, de gewenste esthetiek en de functionaliteit.
Bij het kiezen van materialen wordt rekening gehouden met de volgende aspecten:
De keuze van materialen wordt meestal gemaakt in samenwerking met de architect en aannemer en hangt af van de specifieke behoeften en voorkeuren van de klant.
De kwaliteit van de bouw wordt tijdens het bouwproces gewaarborgd door middel van diverse controles en inspecties. Hieronder vind je enkele manieren waarop de kwaliteit van de bouw wordt gecontroleerd:
Als er tijdens of na de bouw gebreken aan het licht komen, is de aannemer verantwoordelijk voor het herstellen hiervan. Dit valt onder de garantie die de aannemer biedt op het werk. De garantietermijn kan verschillen per aannemer en is afhankelijk van het soort werk en de gebruikte materialen. Meestal geldt een garantietermijn van 5 tot 10 jaar op de hoofddraagconstructie.
Naast de garantietermijn kunnen er ook wettelijke regelingen van toepassing zijn, zoals het Burgerlijk Wetboek. Hierin is bijvoorbeeld vastgelegd dat de aannemer verantwoordelijk is voor gebreken die binnen 2 jaar na oplevering aan het licht komen en die niet te wijten zijn aan de opdrachtgever.
Als opdrachtgever is het belangrijk om tijdens het bouwproces alert te zijn op eventuele gebreken en deze direct te melden bij de aannemer. Zo kunnen deze zo snel mogelijk worden hersteld.
Per 1 januari 2024 is de wet Wkb van kracht geworden. Een particuliere kwaliteitsborger zoals www.vatoz.nl is verantwoordelijk voor de toetsing van de aannemer of hij/zij de bouw volgens de wettelijke regels uitvoert. Deze controle is overgenomen van de gemeente die daarvoor de leges vaak heeft verlaagd waardoor de consument/opdrachtgever per saldo niet meer betaald. hier vallen geen geen rechten aan te ontelenen
Ja, als particulier heb je de vrijheid om te kiezen uit verschillende aannemers. Het is belangrijk om vooraf onderzoek te doen naar de aannemers en deze te selecteren op basis van een aantal criteria. Hieronder vind je enkele tips voor het selecteren van een aannemer:
Het is verstandig om meerdere aannemers te overwegen en deze zorgvuldig te vergelijken voordat je een keuze maakt. Door op deze manier te werk te gaan, vergroot je de kans op een succesvol project en kun je genieten van een mooi en kwalitatief hoogstaand eindresultaat.
De garantie op een huis kan verschillen per onderdeel van de woning en per aannemer. Over het algemeen geldt er een garantietermijn van 10 jaar voor constructiefouten die de stabiliteit van het huis in gevaar brengen, zoals bijvoorbeeld scheuren in de fundering. Daarnaast geldt er vaak een garantietermijn van 2 jaar voor de afwerking, zoals bijvoorbeeld het schilderwerk en de vloerbedekking.
De exacte garantietermijnen kunnen echter per aannemer verschillen en kunnen ook afhankelijk zijn van de contractuele afspraken die je met de aannemer maakt. Het is daarom verstandig om bij het selecteren van de aannemer en het opstellen van het contract duidelijke afspraken te maken over de garantie en de garantietermijnen. Hierdoor weet je als opdrachtgever waar je aan toe bent en kun je bij eventuele gebreken tijdig actie ondernemen.
Het is ook belangrijk om te vermelden dat de aannemer niet altijd verantwoordelijk is voor gebreken die na oplevering ontstaan. Het is daarom verstandig om als opdrachtgever zelf ook alert te zijn op gebreken en deze tijdig te melden bij de aannemer.
Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden voor het bouwen van een huis, hieronder noemen we er een aantal:
Het is verstandig om je goed te laten informeren over de verschillende financieringsmogelijkheden en om advies in te winnen bij een financieel adviseur of hypotheekverstrekker. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en de financiering vinden die het beste bij jouw situatie past.
Heeft u nog wat inspiratie nodig? Vraag onze gratis inspiratie magazine aan.
Vraag een schets aan en zet uw eerste stap om uw droomhuis te verwezelijken.