Een unieke ervaring in de Gemeente Nijmegen

Een bouwkavel kopen in de Gemeente Nijmegen om je unieke nieuwe woning op te realiseren is een fantastische investering en een optie op levenslang woonplezier. Gelderland is een interessante regio met natuur, mooie steden en dorpen en een rijke historie. Een kavel in deze regio biedt de optie om een ​​uniek en persoonlijk huis te realiseren in een omgeving die bij je past.

Genieten in de Gemeente Nijmegen

Een kavel in de Gemeente Nijmegen biedt ook de mogelijkheid om te genieten van de prachtige omgeving en het charmante karakter van de regio. Of je nu op zoek bent naar een plekje op het platteland of in een een stad, Gelderland biedt veel mogelijkheden om te bouwen op een locatie die bij je past.

Bepaal alles zelf

Ten eerste biedt een bouwkavel je de vrijheid om het huis van je dromen volledig aan te passen aan jouw woonwensen. Je kunt de woonoppervlakte, indeling, te gebruiken materialen en afwerkingen kiezen die het beste bij jou en je smaak passen. Een stuk bouwgrond geeft de mogelijkheid om een huis te bouwen dat perfect is voor jou en je huishouden.

Een bouwkavel kopen in de gemeente Nijmegen

Een bouwkavel in de Gemeente Nijmegen, de eerste stap.

Informeer bij de gemeente. De meeste kavels worden door de gemeente verkocht. De bouwregels, zoals de maximale hoogte en inhoud van de woning en de eisen van de welstand over de uitstraling van de woning, beschrijft de gemeente meestal in een zogenaamd kavel-paspoort.

Naast de gemeente is het internet een goede bron van informatie: houd de website van de gemeente, van lokale makelaars en de sociale media goed in de gaten.

Een alternatief voor een bouwkavel in de Gemeente Nijmegen is het kopen van een stuk grond met daarop een bouwval die je vervolgens sloopt en daarna je nieuwe woning er op laat bouwen. Je bent wel duurder uit door de sloop en het bouwklaar maken van de grond. Aan de andere kant is misschien de fundering herbruikbaar.

Heb je zelf een stuk bouwgrond gezien in de Gemeente Nijmegen ? Om de eigenaar ervan te achterhalen kun je terecht bij het Kadaster. Tegen betaling verstrekt het kadaster informatie over de eigenaar. Het is dan wel van belang om bij de gemeente te achterhalen of het bouwen van een woning op die locatie wel is toegestaan. Dit is afhankelijk van het bestemmingsplan.

Een bouwkavel kopen in de gemeente Nijmegen: Waar moet je op letten?

 • De omvang: is het kavel groot genoeg voor het soort huis dat je wil laten bouwen? En blijft er dan nog voldoende ruimte over voor een tuin, een overdekt terras en eventueel een garage?
 • De vorm: de vorm kan bepalend zijn voor het type woning dat je kunt bouwen. op een vierkante of rechthoekige bouwkavel kun je gemakkelijker een woningontwerp positioneren dan op een lange, smalle kavel.
 • Het bestemmingsplan: een kavel heeft altijd een bestemming. Is dit een woonbestemming? Dan mag er een woning op gebouwd worden Heeft het kavel een agrarische bestemming? Dan moet er waarschijnlijk een wijziging worden aangebracht in het bestemmingsplan. Dit kan een langdurig en tijdrovend proces zijn!
 • De voorschriften: bijna iedere bouwkavel heeft bebouwingsvoorschriften. Deze voorschriften waarborgen dat de woning past binnen het straatbeeld. Dit is ook iets om mee te nemen in je overweging. Voor kavels die worden uitgegeven door de gemeente bestaat vaak een zogenaamd kavelpaspoort met daarin alle relevante informatie over de richtlijnen en/of eisen die worden gesteld aan het uiterlijk van de bebouwing.
 • En natuurlijk het budget. De kosten van een bouwkavel vormen maar een gedeelte van de kosten voor het realiseren van je droomwoning. Maak van te voren een inschatting van alle kosten.

Een bouwkavel kopen in de Gemeente Nijmegen

Investeren

Het kopen van een bouwkavel is ook een slimme investering op lange termijn. Door te bouwen op een bouwkavel in de Gemeente Nijmegen, creëer je een uniek en waardevol bezit dat met de tijd in waarde kan toenemen. Bovendien kun je met de tijd jouw huis upgraden en renoveren om het te blijven aanpassen aan jouw woonwensen.

Nieuwe ontwikkelingen

Maar ook biedt het bouwen van een nieuwbouwwoning de mogelijkheid om gebruik te maken van de nieuwste technologieën en energie-efficiënte oplossingen. Door slimme en duurzame technologieën toe te passen in het ontwerp van je huis, kun je niet alleen je energieverbruik verminderen, maar ook je ecologische voetafdruk verkleinen.

Beschikbare Bouwkavels in Nijmegen

21 vrije kavels in de Dijkzone. Een van de mooiste plekken in de Waalsprong tussen de spoordijk en het fort Oud-Lent!

Uitgangspunten

 • Vrije kavels aan, in oppervlakte variërend tussen circa 500 en 1000 m2.
 • Deze kavels liggen in clusters van  3-6 kavels aan collectieve erven verdeeld over drie ‘terpen’.
 • De m² prijs varieert per kavel, afhankelijk van omvang en ligging, en is vanaf € 500,00 per m² exclusief btw.
 • Indien er meer belangstellenden zijn dan het aantal kavels dan wordt er geloot.

Schitterende gevarieerde omgeving

De kavels liggen in een groen, landschappelijk gebied dat begrensd wordt door het buurtschap bij de spoordijk en het zogenaamde ‘Wijersterrein’ aan de oostkant, de singel door dit gedeelte van de Waalsprong aan de noordzijde, de Oosterhoutsedijk aan de zuidzijde en het fort Oud-Lent aan de westzijde.

Het ‘Wijersterrein’ wordt de komende jaren getransformeerd naar een woningbouwlocatie. Het fort Oud-Lent wordt in de komende periode (1 a 2 jaar) gesaneerd van de nog aanwezige explosieven en daarna her-ontwikkeld met nader te bepalen functies. Hierover zijn wij in gesprek met de eigenaar, Staatsbosbeheer.

Veelzijdige ligging

Op een steenworp afstand liggen de uiterwaarden van de Waal, waar volop ruimte is voor wandelen / recreëren / struinen. Ook de Spiegelwaal, met diverse strandjes ligt op korte afstand.
Direct over de singel is Hof van Holland in aanbouw, het centrum van de Waalsprong met diverse voorzieningen.

Het oude centrum van Nijmegen is gemakkelijk lopend en per fiets bereikbaar via de Snelbinder.
Ambities

Open landschappelijk karakter

Het gebied waarin de kavels gelegen zijn heeft een open, landschappelijk karakter. Die sfeer willen we laten terugkomen in de bebouwing van de vrije kavels. De drie velden zijn tezamen met het appartementencomplex Loyd, allen gelegen op een terp(je), zo gepositioneerd dat ze het schootsveld van het fort markeren en benadrukken.

Klik hier en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van het gebied

Klik hier aan als je interesse hebt in één van de bouwkavels

Je kunt hier ook alle kavelinformatie van de gemeente downloaden.

een-bouwkavel-kopen-in-de-gemeente-nijmegen

Wij ontwerpen Woningen voor particulieren

Tijdens een kennismakingsgesprek worden de mooiste ideeën geboren. Bij een ontwerpaanvraag beginnen we met je persoonlijke wensen op het gebied van ruimte, stijl en indeling. Ook houden we rekening met je woonwensen voor buiten zoals de bezonning en de zichtlijnen.

Waarom Woonsubliem?

 • ZExclusief ontwerp
 • ZDeskundige begeleiding van A tot z
 • ZUw woonwensen zijn ons uitgangspunt
 • ZPersoonlijke en transparante werkwijze

Bekijk de video over onze werkwijze

We denken mee, vertalen uw ideeën in een creatieve een inspirerende woningschets en verwerken daarin globaal het bouwvolume, het woonoppervlak, de hoofdindeling en natuurlijk de uitstraling. Deze creatieve fase leidt tot het vertalen van uw ideeën in een ruimtelijk concept en vormt daarmee de basis van het ontwerp.

Benieuwd hoe dit proces in zijn werk gaat? Bekijk de video!

Nijmegen-water

Pin It on Pinterest

Share This