Selecteer een pagina

VILLA IN BLARICUM #395

villa in blaricum

Villa met allure in Blaricum

Deze villa in Blaricum is vormgegeven als klassiek symmetrisch volume met een basement waarop een getoogde kap rust. De entree partij komt uitnodigend naar voren en is haaks op het hoofdvolume aangekapt.

Hierbinnen is een royale hal met vide gelegen die open is tot in de kap. Via de fraaie taatsdeuren wordt de woonkeuken bereikt, meteen valt de grote glazen pui op die zicht geeft over de meanderende Blaricummermeentstroom die zich door het gebied heen beweegt. De eettafel is hier gepositioneerd en vormt het hart van de woning. Naast de woonkeuken is de ruime woonkamer gepositioneerd en er is een speelkamer aanwezig.

Wonen op een unieke locatie

De villa in Blaricum kenmerkt zich verder door de sterke verdeling en doorlopende glazen puien op de kopse kanten van de woning die geflankeerd worden door een houten omlijsting. De ramen zijn voorzien van extra raamhout waardoor deze rijker gedimensioneerd zijn wat de allure van de woning versterkt. De woning wordt uitgevoerd met een antraciet/bruine strengpers steen waarbij de plint voorzien is van een rollaag. Hierboven is gekozen voor een chique zandkleurige steen om het geheel in balans te brengen.

villa in blaricum met getoogde kap
villa blaricum

De daklijst is met een dubbele lijn ontworpen waardoor deze rijk overkomt en fraai aansluit op de lijnen van het hoofdgebouw. Op het dak aan de achterzijde van de villa bevinden zich drie zinken dakkapellen die vanuit de slaapkamers gezien werken als een fotolijst voor de omgeving.

De aanbouw aan de villa geeft ruimte aan een bijkeuken en garage. De veranda is aan de achterzijde gelegen en ligt dicht tegen de Blaricummermeentstroom aan. Deze is zo gepositioneerd dat je dicht op de stroom zit, vlak naast de keuken zodat deze geen last heeft van de schaduwwerking van de veranda.

villa in blaricum veranda aanbouw

Pin It on Pinterest

Share This
Villa in Blaricum #395