SCHUURWONING IN BEEKVELD #305

schuurwoning op een terp

Bijzondere locatie

De locatie van dit bouwperceel heeft een bijzondere ligging. Aan de achterzijde (noord-oost) ligt een nieuwbouwwijk, aan de voorzijde is er een enorm fraai uitzicht over landerijen en is ook nog zuid-west gericht. Hierdoor is in overleg met de opdrachtgever gekozen voor een indeling met veel contact met dit uitzicht.

Moderne schuurwoning

Door de gehele woning in zwart gepotdekseld hout uit te voeren wordt dit versterkt. Het houten spant in de voorgevel is modern vormgegeven. Aan de zijgevel is gewerkt met een spant die vanuit de gevel doorloopt naar het terras aan de zijgevel om de overgang zo klein mogelijk te maken.

schuurwoning op een terp voorgevel
schuurwoning op een terp terras tuinzijde

Bijzondere volumes

In het ontwerp zijn verschillende bouwvolumes, zoals dubbele risaliet en een scherende kapconstructie met houten gebint, toegevoegd. Hierdoor wordt de lengte van het gebouw doorbroken en oogt het nog steeds als een vriendelijk en gezellig woonhuis.

Genieten van het uitzicht

Overdekt terras en woonkeuken zijn aan de zuid-west zijde geplaatst om tot laat te kunnen genieten van het uitzicht. Het gehele woonhuis is ook op een terp geplaatst om dit effect te maximaliseren. In het dak is een lichtstraat opgenomen om de allereerste zonnestraal in het woonhuis te halen.

 

schuurwoning op een terp zijgevel terras
schuurwoning op een terp aanbouw

Levensloopbestendig

Bij de indeling is rekening gehouden met de toekomst. De huidige werkkamer en ontvangst is eenvoudig om te bouwen naar slaapkamer en badkamer. Hierdoor kunnen de opdrachtgevers tot in lengte van dagen genieten van deze unieke locatie. Bij binnenkomst heb je direct weer contact met buiten door de vide in de woonkamer en het overdekte terras. Ook het lichtinval zal hiertoe bijdragen.

Praktische indeling

De royale woonkeuken is het hart van de woning. Hier wordt het grootste gedeelte van de dag geleefd. De woonkamer is een veel ingetogener ruimte geworden. Op de overloop is een werkplek gecreëerd die via de vide contact houdt met de begane grond. Veder zijn er nog een 3-tal slaapkamers aanwezig. Echt een woonhuis met vele gezichten en gemakken.

schuurwoning tuinzijde

Pin It on Pinterest

Share This