Schuurwoning in Enschede #175

schuurwoning schoorsteen tuinzijde

Ruim en landelijk

De kavels in het bouwplan van ‘t Vaneker in Enschede zijn ruim van opzet zijn en gelegen in een landelijke omgeving.

De opdrachtgever heeft de wens om in het woningontwerp zoveel mogelijk het landelijke gevoel te behouden. Het concept van de schuurwoning is hiervoor een ideale oplossing.

Houten gevels

Om optimaal gebruik te maken van het uitzicht op het zuiden is de woning in de breedte geplaatst.

Hoofdopzet: een twee-laagse woning zonder vliering of zolder; De slaapkamers op de verdieping kijken tegen de onderzijde van het dak.

Het casco van de woning is traditioneel opgetrokken, waardoor een goede geluidsisolerende betonnen vloer gerealiseerd kon worden. De gevels zijn in houten (Douglas) delen uitgevoerd.

schuurwoning glaspartijen
schuurwoning entree glaspartij
schuurwoning vanuit het bos
schuurwoning aanbouw oprit

Eenvoud

Het karakter van de ’schuur’ wordt versterkt door de eenvoudige hoofdvorm in combinatie met de houten afwerking, simpele goten en de enorme schuurdeuren. Dat de schuur bewoond wordt, wordt geaccentueerd door de grote glaspartijen en de raamkozijnen vanaf de vloer tot de dakgoot..

Pin It on Pinterest

Share This