Schuurwoning in Westendorp #121

schuurwoning terras terras

Landelijk en modern

Een prachtige grote kavel nabij de hoofdwoning van een voormalige boerderij in een landelijk gebied nabij Westendorp.

Door de vorm van een kapschuur te vereenvoudigen kwamen wij tot het volume van het ontwerp. Het hoge gedeelte is in twee lagen ingedeeld. De verdieping met een balustrade herbergt twee slaapkamers en een badkamer.

Houten gevels

De begane grond is opgedeeld in een woonkeuken en een woonkamer, de scheiding wordt gecreëerd met een inpandige veranda. De erfzijde krijgt de hoofdentree met een slaapkamer/badkamer en een bijkeuken.

De eenvoudige uitstraling van de schil van de woning is overeenkomstig de oorspronkelijke functie van een schuur: bescherming.

schuurwoning risaliet
schuurwoning aanbouw oprit

Eenvoudig en hoogwaardig

De houten gevels en een dak met zink uitstraling benadrukken eenvoud. Om tegemoet te komen aan een huiselijk gevoel, het idee dat er in de schuur gewoond wordt is er gekozen voor een royaal glasoppervlak en een hoogwaardige afwerking van de kozijnen (aluminium).

Pin It on Pinterest

Share This