Selecteer een pagina

VILLA IN DOETINCHEM #287

Villa zwart wit rieten kap

Wonen met allure

Opvallend, uniek, eigentijds, stijlvol. Vanuit dit wensenpakket is een ontwerp ontstaan waarbij er voor een basement is gekozen van wit gestucte gevels. Hierdoor ontstaat er een luchtige basis waarboven een donkere bovenbouw zorgt voor een zwevend effect van de grote rieten kap met royale overstekken.

Wonen op een unieke locatie

Het bouwperceel is gelegen aan een bosrand en heeft een uitwaaierende vorm naar achteren. Doordat dit ook nog eens de zuidzijde is, is het ontwerp van een verspringende achtergevel voorzien om elke ruimte te laten genieten van de zon en de tuin. Vanuit zowel woonkeuken als eethoek is het royale overdekte terras bereikbaar.

Villa met veranda rieten kap
Villa met rieten kap risaliet

Vanuit een ruim opgezette halpartij met vide krijg je bij binnenkomst direct een doorkijk naar de tuin. De indeling heeft een opzet gekregen opdat elke ruimte zijn eigen karakter behoudt. Via de carport zijn berging, bijkeuken makkelijk bereikbaar. De woonkeuken heeft een ruime opzet die tuingericht is. De eethoek bevindt zich in de as van de woning.

De zithoek heeft een intieme plek met openhaard gekregen. Dichtbij en toch afgesloten zijn de werkkamer en speelkamer gepositioneerd. Op de verdieping is er naast de drie kinderslaapkamers, een eigen plek voor de ouders. Met ruime kleedruimte, badkamer en dakterras kunnen ze hier zich in terugtrekken. De grote zolder geeft dit huis nog eens extra mogelijkheden voor spelen of logeren.

villa met rieten kap risaliet carport

Pin It on Pinterest

Share This
Villa in Doetinchem #287