Site pictogram WoonSubliem

Villa in Driebergen #388

Villa in Driebergen #388 1

VILLA IN DRIEBERGEN #388

Villa asymmetrische kap Driebergen

Driebergen: mooi wonen op de Utrechtse heuvelrug

Op de Utrechtse Heuvelrug is het mooi wonen en dat vonden onze opdrachtgevers ook. Ze vroegen ons om hun droomhuis te ontwerpen.

De grootste uitdaging was om de wensen van een ruim gezinshuis te vertalen naar een woning die recht doet aan de locatie en ook past binnen het strenge bestemmingsplan. Een uitdaging die wij graag aangaan! De lommerijke buurt in Driebergen kenmerkt zich door groene lanen een diversiteit aan stijlen en stijlkenmerken uit de tweede helft van negentienhonderd.

De woningen in de omgeving zijn overwegend uitgevoerd met wit keimwerk/stucwerk al dan niet met een contrast steunkleur (metselwerk/hout) of de combinatie van oranje/rood metselwerk met rode pan.

Asymmetrische kap

Samen met de opdrachtgever hebben we een moderne variant ontworpen uitgaande van het principe van stucwerk met een contrasterende steunkleur in het antraciet/zwart en accenten in natuurlijk hout. De vriendelijke accenten van natuurlijk hout complementeren de woning en zorgen voor de toegankelijke uitstraling die past bij de lommerrijke buurt waarin de woning gelegen is.

Voor het dak is gekozen om een speels oplopende kap toe te passen die asymmetrisch is en aan de zuidzijde doorloopt tot aan de eerste etage. Dit is ook op het gebied van duurzaamheid erg prettig omdat het voldoende mogelijkheden biedt voor het plaatsen van zonnepanelen. Deze speelse kapvorm versterkt de open structuur van de wijk en de verspringende woningplattegrond volgt de lijnen van de kavel.

Unieke indeling

Hierdoor ontstaat een unieke plattegrond met een knusse woonkamer aan de voorzijde met zicht op de lommerijke laan. Aan de achterzijde is ruimte voor de riante woonkeuken met aansluitend een kantoor en veranda. De veranda is direct toegankelijk vanaf de keuken en geeft de ruimte om op een nazomerse avond heerlijk te genieten van de rust en de ruimte na een drukke werkdag. Ook is er een eigen plek voor de piano opgenomen centraal tussen beide plekken. Door de verspringingen en de grote glasvlakken sta je echt in contact met de groene omgeving en de zichtlijnen door de tuin. Een ruime berging en bijkeuken maken het een complete woning.

Thuiskomen

De verdieping en zolder zijn zo ontworpen onder de asymmetrische kap dat er ruimte is voor zes slaapkamers en twee badkamers. De opdrachtgevers slapen aan de tuinzijde en hebben de beschikking over een ruime inloopkast.

Ook bij deze woning merkten we weer hoe mooi het is als de wensen van de opdrachtgever en de mogelijkheden van een kavel resulteren in een unieke woning met eigen verhaal. Hoe leuk is het als je weet dat elk detail bewust ontworpen is en elke ruimte inspeelt op de mogelijkheden van de kavel en plek. Daardoor ontstaat een thuis, een plek om van te genieten.

Mobiele versie afsluiten