VILLA IN ELDEN #348

Woning in Elden

Bijzondere locatie

Op een hoeklocatie met bijzondere maatvoering van het bouwvlak is een schuurwoning ontworpen. Zoals bij veel schuurwoningen is de basis een grote hoofdbouwmassa met een prominente kapvorm. In dit ontwerp is op de hoek van de straten een terugliggend gevelvlak gemaakt waardoor er een spantconstructie zichtbaar wordt. Dit geeft het gevelbeeld een open en toegankelijk aanzicht. De entree wordt door een risaliet duidelijk kenbaar. Het bijgebouw is gedraaid geplaatst om optimaal gebruik te maken van het kavel.

Verrassend ruimtelijk

Het uiterlijk van de woning wordt gekenmerkt door een ingetogen voorgevel en een open tuingerichte gevel. Aan de straatzijde wordt door plaatsing van ruimten die minder glas nodig hebben dit beeld versterkt.  Door de grote glasoppervlakken aan de tuinzijde wordt de verbinding met “buiten” goed benut. Het gedraaide bijgebouw geeft extra privacy aan deze tuin.

Woning in Elden Risaliet
Woning in Elden Tuin Aanbouw

Open structuur

Het woonhuis heeft een open structuur. Het wonen is gericht op de tuin. De zeer royale woonkeuken met groot kook/spoeleiland maakt van de keuken een extra woongedeelte. De open trap en vide in de woonkamer geven een extra ruimtelijk gevoel.

Flexibele indeling

De hobbyruimte, uitkomend in de woonkeuken, kan voor diverse functies worden gebruikt. De verdieping heeft drie royale slaapkamers en twee badkamers. Ook is er een extra ruimte gecreëerd voor wassen en strijken, gelegen tussen beide badkamers in.

Woning in Elden Terras Detail

Pin It on Pinterest

Share This