Site pictogram WoonSubliem

Woning in Denekamp #322

Woning in Denekamp #322 1

WONING IN DENEKAMP #322

schuurwoning met sedum dak en zwemvijver

Vrijheid

Het gevoel dat de opdrachtgever wilde als hij in zijn nieuwe huis zou rondlopen is vrijheid en contact met de weidse omgeving. Verder was de wens om het huis “op te laten gaan” in deze omgeving. Gelegen in het buitengebied is er voor een ontwerp gekozen die geborgenheid aan de straatzijde geeft, maar openheid naar de natuur aan de achterzijde.

Materiaalkeuze

Om op te gaan in de omgeving is gekozen voor een houten gevelbekleding die vergrijst. De bijzondere spantvormen en zichtbare gordingen geven een geheel eigen karakter aan het huis. Het meest “opvallende” is natuurlijk het sedum dak. Deze dakbedekking geeft een heel eigenzinnig effect aan het geheel en zal door het jaar bijzondere kleurenpallet laten zien.

Opgaan in de omgeving

Door de grote overkappingen en grote glaspartijen is er het gehele jaar contact met deze mooie omgeving. De aan het terras aansluitende zwemvijver maakt dit gevoel compleet.

Optimaal contact

Door de grote glasvlakken in de woonkamer/keuken is het zicht naar buiten optimaal. Deze ruimte wordt extra verbijzonderd door de vide. Naast de woonkamer ligt het slaapkamervertrek. Ook hier is direct contact met buiten. De verdieping is bereikbaar via een open trap in de woonkamer. Op deze verdieping zijn nog een tweetal slaapkamers en badkamer geplaatst. Door de grote overkappingen en grote glaspartijen is er het gehele jaar contact met deze mooie omgeving.

Mobiele versie afsluiten