Selecteer een pagina

Eigenzinnige woning in Oirschot #294

Eigenzinnige woning voorzijde

Eigenzinnige woning

De wensen van de klant en de voorschriften van de gemeente stonden haaks op elkaar. De klant wilde een schuurwoning met al z’n kenmerken terwijl de gemeente een aanzicht van een traditioneel en gemetselde woning voor ogen had. In overleg tussen ontwerper en klant is er een voorbouw gemaakt van metselwerk, waarachter een schuurwoning met loft-sfeer is gerealiseerd.

Eigenzinnige woning veranda
Eigenzinnige woning veranda tuin
Eigenzinnige woning voor

Uitgesproken bouwvolumes

De gemetselde voorbouw is ontworpen in een zeer strakke vormgeving. Hierbij zijn kozijnen uitspringend of juist diep terugliggend geplaatst. De hoek naar de entree wordt uitgevoerd met een bijzonder accent in het metselwerk.

Heldere indeling

De heldere opzet van de bouwdelen en gevels komt overeen met de indeling. In het voorste, gemetselde gedeelte bevinden zich de slaapkamers en badkamers. In het schuurgedeelte is een loft-sfeer gecreëerd met alleen keuken en woonkamer.

Eigenzinnige woning loft interieur
Eigenzinnige woning glas gevel vide

Glazen gevel

Het “achterhuis” is uitgevoerd in een houten gevelbekleding. De kozijnen tussen muur en dak geven het geheel een ruimtelijk gevoel. De achtergevel is in z’n geheel voorzien van glas en geeft hierdoor de open ruimte extra uitstraling.

Pin It on Pinterest

Share This
Woning in Oirschot #294