WONING IN OLDENZAAL #151

Woning in Oldenzaal vooraanzicht

Sterke vormentaal

Deze traditionele bouwvorm heeft door verschillende onderdelen een verfrissend beeld gekregen. De kapvorm is bijzonder door toepassing van een scherend overstek en steile vorm. Zo ontstaat er een zeer krachtige vorm. Door het hoofdgebouw in wit stucwerk uit te voeren en het bijgebouw in hout wordt dit beeld versterkt.

Veel licht

De grote gevelopeningen geven het woonhuis zowel van binnen als van buiten een zeer vriendelijk “gezicht”. De driehoekige verdiepingskozijnen in zij- en achtergevel zorgen voor een herkenbaar aanzicht.  Alle woonruimten krijgen door deze indeling een zeer lichte plek om zo ook van de tuin en de omgeving te kunnen genieten.

Woning in Oldenzaal risaliet
Woning in Oldenzaal houten aanbouw

Wonen is genieten

Elke verblijfsruimte heeft zijn eigen plaats gekregen in deze woning. Door toepassing van een haard als roomdivider kan er zowel in woonkamer als eetkamer genoten worden van een knapperend haardvuur.

Wil je echt tot rust komen kun je je altijd terugtrekken in de tuinkamer. Door de steile dakvorm is er naast een zeer ruime verdieping met 3 slaapkamer en een badkamer ook nog een grote zolderruimte met 2 zolderkamers.

Woning in Oldenzaal zijaanzicht
Woning in Oldenzaal houten balken

Door in de zijgevel de uitbouw ook van een kap te voorzien met spant verzacht de strikte vorm.

Pin It on Pinterest

Share This
Woning in Oldenzaal #151