Site pictogram WoonSubliem

Woning in Ruurlo 291

Woning-Ruurlo-risaliet-carport

Woning in Ruurlo #291

Woning in Ruurlo Risaliet Carport

De kracht van eenvoud

De kracht van dit woonhuis zit hem in de eenvoud van vorm en structuur. Door te kiezen voor een grote bouwmassa waaronder alle woongedeelten vallen behoud de woning zijn kracht en eenvoud. Accent ter plaatse van de entree is gewenst om herkenbaar te maken waar je het woonhuis kunt betreden.

Lijnenspel

Door te kiezen voor natuurlijke materialen zoals een mooi gevormde langformaat baksteen wordt de lengte van het woonhuis versterkt. Ook het accent ter plaatse van de inpandige garage door houten delen en het einde van het dakvlak door zinken afwerking versterkt het lijnenspel.

Door de ligging van het woonhuis, veraf van de stad en midden in het ruime landschap, werd het mogelijk om woonhuis zo te plaatsen dat er maximaal gebruik kan worden gemaakt van de zon. Ook zijn er geen goten opgenomen, zodat al het regenwater direct weer in de bodem wordt opgenomen. De warmtepomp, extra isolatie, vloerverwarming en houtkachel zorgen ervoor dat er een huis ontstaat dat autonoom kan functioneren.

Ruimtelijke indeling

De inpandige garage geeft de mogelijkheid om, indien gewenst een royale slaapkamer met badkamer te realiseren om zo tot in lengte van dagen te kunnen genieten van de mooie omgeving. Op de verdieping zijn drie grote slaapkamers en badkamer geplaatst.

Mobiele versie afsluiten