WONING IN WADENOIJEN #283

Woning in Wadenoijen voorzijde

Fris en eigenzinnig

Door een verschil te maken tussen hoofdbouw (stucwerk) en het bijgebouw (houten gevelbekleding) ontstaat er een spannende vormentaal. De entree met veel glas loopt door in het dakvlak. De lamellen zorgen voor voldoende privacy. De verhoogde voorgevel maakt het woonhuis statiger. De lage goot aan de achtergevel geeft meer intimiteit.

De verhoogde voorgevel maakt het woonhuis statiger. De lage goot aan de achtergevel geeft meer intimiteit. De eigenwijze raamindeling zorgt ervoor dat vanuit elke ruimte een “eigen” contact ontstaat met de omgeving.

In het witte gedeelte zijn de woon-elementen verwerkt en in de houten uitbouw de bijgebouw functies. Als overgang hiertussen zorgt de keuken als een verbinding in vorm en uitstraling.

Woning in Wadenoijen terras tuin
Woning in Wadenoijen voorzijde lamellen

Verrassend veel ruimte

In dit ontwerp zit verrassend veel leefruimte. In het hoofdgebouw is door een open indeling veel ruimte en licht zonder de gezelligheid te verliezen. De extra uitbouw ter plaatse van het midden van de achtergevel geeft bij binnenkomst direct het gevoel dat binnen en buiten één worden.

De praktische route is zeker niet uit het oog verloren zodat je op een makkelijke manier alle ruimten kunt bereiken. Op de verdieping is plaats voor vier grote slaapkamers en twee badkamers. De vliering geeft nog eens extra ruimte om voldoende bergplaats te hebben.

Woning in Wadenoijen voorzijde lamellen detail

Pin It on Pinterest

Share This