Selecteer een pagina

Op 5 maart 2019 wordt gestart met de verkoop van nieuwe woningbouwkavels aan Middenwaard (Amstelveen) in de wijk Waardhuizen. 

De kavels zijn gelegen op een voormalig stuk weiland aan de Middenwaard, vlakbij de golfbaan in de Bovenkerkerpolder. Het weiland met de kavels is de afgelopen maanden bouwrijp gemaakt.

 

Grote kavels

Het gaat in totaal om de verkoop van vijf bijzonder ruim bemeten kavels. De gemeente maakt de prijzen van de kavels pas openbaar tijdens de informatie-avond op vijf maart.

 

Voorbeelden van woningen die door WoonSubliem zijn ontworpen, benieuwd naar meer inspiratievoorbeelden? kijk op onze projectpagina.

Wat vooraf ging

In een eerder stadium werden al veertien kavels bouwkavels aan Middenwaard verkocht, op het naastgelegen oostelijke deel. Daar lag de inmiddels afgegraven dijk van de Middenwaard. Deze veertien kavels van ongeveer 450m2 varieerden in prijs van 460.000 tot 475.000 euro.

 

Betere gelegen en groter

De vijf nieuwe bouwkavels die nu in de verkoop gaan zijn niet alleen groter (van ca 650m2 tot over de 1000 m2), maar hebben ook een betere ligging. Een ruwe indicatie is dat de grootste kavels rond de miljoen euro gaan kosten. Kopers moeten dan nog wel zelf een duurzaam huis laten bouwen. De kavels worden net als bij alle woningbouwplannen op Middenwaard niet aangesloten op het aardgasnet.

Bouwkavels in Amstelveen 4

Info-avond 5 maart

De gemeente meldt dat op vijf maart 2019 een informatieavond wordt georganiseerd in het gemeentehuis van Amstelveen rond de kavelverkoop aan Middenwaard. Geïnteresseerden worden vanaf 18.30 uur welkom geheten door wethouder Floor Gordon (D66). Daarna volgt een korte presentatie over het verkoopproces (de wijze van aanmelding en het proces van uitgifte). Naast de vijf kavels aan Middenwaard gaat op de informatie-avond ook nog één kavel aan de Kostverlorenweg 19 in de verkoop.

 

Verkoopwijze

Het Regionaal Energieloket vertelt geïnteresseerden deze avond aan welke eisen van duurzaam bouwen kopers minimaal moeten gaan voldoen om op een kavel in te kunnen schrijven. WoonSubliem heeft een ruime ervaring met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen en kan ontwerpvoorstellen aanleveren die voldoen aan de strengste normen. Het is volgens de gemeente raadzaam om op tijd aanwezig te zijn bij de informatieavond, de presentaties vinden namelijk maar éénmaal plaats. Tijdens de informatieavond kunnen gegadigden zich inschrijven op een van de kavels. Op de avond is er ook informatie over duurzaam bouwen, energie besparen en duurzaam wonen.

Bouwkavels in Amstelveen 5

Selectieve loting

Inschrijven voor een kavel kan van vijf maart tot vier april 2019. De gemeente meldt dat na deze datum onder de geïnteresseerden een ‘selectieve loting plaats vindt op basis van de bereikte duurzaamheidsprestatie’. Tijdens de kavelmarkt komt de verkoopbrochure beschikbaar en worden dus ook de verkoopprijzen bekend gemaakt. Vervolgens is bij interesse in aankoop gedurende een aantal weken de gelegenheid om via een formulier in te schrijven. Heeft u interesse om een woning te realiseren op een bouwkavel aan de Middenwaard (Amstelveen) in de wijk Waardhuizen? Neem dan nu alvast contact op met WoonSubliem

Voor nadere informatie over de aankoop van één van deze kavels in Middenwaard kunt u contact opnemen met mevrouw
Anne-Marie Vreman van de gemeente Amstelveen op telefoonnummer (020) 540 4911 of via emailadres:

kavelsmiddenwaard@amstelveen.nl

Pin It on Pinterest

Share This
Beschikbare Bouwkavels Bouwkavels in Amstelveen