VILLA IN EERBEEK #371

villa in Eerbeek linksvoor

Eigentijds wonen in een villa in Eerbeek

Strakke lijnen en drie materialen vormen de basis voor deze woning. Zo wilden de opdrachtgevers graag zien dat donker metselwerk gecombineerd zou worden met stucwerk en houten accenten.

Aan ons de taak om de functionele opzet van de woning en de gewenste uitstraling te combineren. Uiteindelijk is ervoor gekozen om het metselwerk als plint of als basement toe te passen. Hierdoor grijpt deze om de functies heen en de verspringende hoogtes zorgen voor een speelse begeleiding van de gevelopzet.

Houten accenten voor een villa met een warme uitstraling

De erker breekt daar als een strak gestuct blok doorheen en wordt benadrukt door het vierkante kozijn in de zijgevel.

De houten accenten zorgen voor ritme in de gevel en een warme uitstraling. In de voorgevel is gekozen voor een accent in een verticale beweging langs de voorgevel. Hierdoor ontstaat een fraaie verdeling van de voorgevel en spanning in het ontwerp voor de villa in Eerbeek

De woning bestaat uit twee bouwlagen met kap. De kap wordt uitgevoerd met een keramische pan in een donkere kleurstelling. Aan de achtergevel loopt de uitbouw (bestaande uit een berging met bijkeuken) door in de veranda. Hier is het heerlijk nagenieten op een zomeravond bij de buitenhaard. Door de ruime lichtkoepel is het ook in de ochtend een heerlijke plek om de dag te beginnen.

villa in Eerbeek rechtsvoor
villa in Eerbeek rechtsachter

De opzet van de woning zorgt voor een ruime plattegrond waarbij de hal zich in de zijgevel van de villa bevindt. Vanuit de hal kom je binnen bij de erkeruitbouw die ervoor zorgt dat er voldoende ruimte is voor een lange eettafel. De tafel kan mooi gesitueerd worden bij het vierkante venster. Aan de voorzijde van de villa in Eerbeek bevindt zich de woonkamer waar een binnenkachel is opgenomen voor extra sfeer. Aan de achterzijde is ruimte voor de keuken en een tv-kamer die zijn af te sluiten van de woonkamer. De veranda is direct toegankelijk vanaf de keuken en geeft een mooie overgang richting de tuin. Vanuit de keuken is de bijkeuken te bereiken die ook een directe toegang geeft tot de tuin of de berging die zich aan de linker zijgevel bevindt.

Riant en licht

De hal is ruimtelijk en open door de brede vide, een doorlopende glazen pui zorgt voor extra veel licht, zowel in de hal als op de overloop. De verdieping biedt plaats aan vier slaapkamers, badkamer en separaat toilet. De tweede verdieping is opgedeeld in een ruimte die als logeerkamer of wasruimte kan gebruikt worden en een ouderslaapkamer over de volledige breedte van de woning. Ook op de tweede verdieping bevind zich een badkamer, separaat toilet en een bergkast.

Door de grote raampartijen en de ruime opzet kan gezegd worden dat alle kamers riant aanvoelen en licht ogen. Hierdoor ademt de gehele woning een sfeer uit van een ruime villa met strakke lijnen, maar ook warmte en openheid door de houten accenten en de verschillende sfeervolle plekken.

villa in Eerbeek linksvoor linksachter

Pin It on Pinterest

Share This