Schuurwoning in Loenen #201

schuurwoning-met-vide-201

Alles onder één kap

De hoofdvorm heeft een grote kap vorm met grote overstekken, waaronder het gehele huis wordt “gevangen”. Tevens is er ter plaatse van de entree een accent gemaakt door de voordeur met een glas element te verhogen.  De dakkapel aan de andere zijde is doorgezet tot op de begane grond om zo de heldere opzet te waarborgen.

Zakelijk en toch warm

Het hoofdvolume is uitgevoerd in een donkere baksteen. Om de massiviteit te doorbreken heeft de ontwerper ervoor gekozen om de gevels gedeeltelijk te bekleden met hout. Het zelfde hout wordt gebruikt voor het maken van de spantenconstructie. De vormgeving van de spanten heeft een eigenzinnige vorm gekregen.

schuurwoning-met-vide-risaliet-201
schuurwoning-met-vide-terras 201

Ruimtelijke indeling

De entree van dit woonhuis is zeer ruimtelijk opgezet. De vide met extra veel glas zorgt voor een echt ruimtelijk gevoel. De woonkamer, eetkamer en keuken staan met elkaar in contact, maar wel zo dat elke ruimte zijn eigen identiteit behoudt.

De slaap- en badkamer hebben een rustige plek gekregen in de plattegrond. Op de verdieping is gekozen om twee zeer royale slaapkamers te realiseren.

schuurwoning-met-vide-zonnepanelen-201

Pin It on Pinterest

Share This