Schuurwoning in Weert #254

schuurwoning houten constructie terras avond

Statement in de omgeving

Het ontwerp voor dit woonhuis, gelegen op een beeldbepalende locatie in een nieuwbouwwijk, is een eigentijdse vertaling van een schuurwoning. Door de keuze van een strakke lijn tussen het metselwerk en de houten bovenbouw, ontstaat er een sterk lijnenspel. De hoekoplossing met een modern spant en veel glas werd ook vanuit de strenge welstand toegejuicht. Hierdoor ontstaat er een herkenningspunt in deze wijk. 

Materiaalkeuze met lef

De uitstraling van een woonhuis wordt mede bepaald door de materiaalkeuze. Bij dit woonhuis hebben we een keuze gemaakt door drie stenen uit dezelfde collectie met elkaar te mengen. Hierdoor ontstaat er een levendige muur. Het houtwerk wordt met een zogenaamd “open structuur” toegepast. De strakke belijning en fraaie hoekoplossingen versterken het karakter van deze woning.

schuurwoning houten constructie terras dag
schuurwoning aanbouw oprit

Verrassende indeling

In tegenstelling tot veel woonhuizen is hier gekozen voor een eigenzinnige hal-indeling met de trap als scheiding tussen woonkeuken en hal. Door deze hal-indeling zijn alle ruimten onafhankelijk van elkaar bereikbaar, zonder een woud van deuren te hebben. Woonkamer en woonkeuken hebben elk een zelfstandige plaats in het woonhuis gekregen. Op de verdieping zijn een drietal slaapkamers, badkamer en separaat toilet geplaatst.

Pin It on Pinterest

Share This