Selecteer een pagina

Vrijstaande moderne woning in hengelo #213

moderne woning zwart wit risaliet

Eenvoud

De wens van de opdrachtgever was om een huis in alle eenvoud te ontwerpen, zonder dat het een saai uiterlijk zou krijgen. De ontwerper stelde daarop voor om de dakafwerking door te zetten op de gevels. Mede door dit consequent doorvoeren, dus ook de overstekken, ontstaat er een zeer krachtige vorm. Door de kopgevels in een frisse witte kleur uit te voeren wordt de vormgeving versterkt.

Sterk Lijnenspel

Door toepassing van zwart en wit als basiskleuren wordt het lijnenspel tussen de verschillende onderdelen sterker. De grote glaspartijen en witte gevelvlakken dragen bij aan de vereenvoudiging en heldere opzet. De entreepartij is uitgevoerd met  toepassing van een risaliet. De lichtinval die zo naar binnen komt geeft zowel de hal als de overloop een luchtig gevoel zonder de privacy te schaden. 

moderne woning zwart wit overdekte veranda
moderne woning zwart wit ontwerpschets
moderne woning zwart wit eigenzinnig

Genieten op het terras

Ondanks de lagere kniklijn in het dakvlak, is er toch een ontwerp ontstaan met veel inhoud. Op verdieping en zolder zijn in totaal 5 slaapkamers en 2 badkamers gerealiseerd. Het wonen op de begane grond wordt “naar buiten” doorgezet door het overdekte terras. Om toch voldoende licht binnen te behouden zijn hierin enkele daklichten verwerkt.

moderne woning zwart wit eigentijds

Pin It on Pinterest

Share This
Vrijstaande moderne woning in Hengelo #213