Selecteer een pagina

Woning in Doetinchem #300

schuurwoning met veranda en terras

‘De woonkeuken is ons plekje. Daar kletsen we met vrienden aan de eettafel en drinken we een wijntje met elkaar tijdens het koken. Dit moet een grote hoge ruimte zijn met veel glas, houten lamellen, toegang tot een terras en met een openhaard.’

Contrastrijk

Vanuit de hal bereik je via openslaande glazen taatsdeuren de woonkeuken en kom je direct in het hart van de woning. De entreezijde is gesloten ontworpen om het contrast tussen deze zijde en de tuinzijde te vergroten. Een lange kastenwand wordt onderbroken door een smal raam om het bezoek aan te zien komen. Het terras aan de woonkeuken heeft een sparing in het dak waardoor het terras ruimtelijk gedefinieerd wordt en tegelijk het licht vrij toegang heeft tot de woning. De houten lamellen zorgen voor een fraai lichtspel en voldoende schaduw op zomerse dagen.

schuurwoning met veranda en terras bijgebouw
schuurwoning met veranda en terras zijaanzicht

Verbonden ruimtes

Vanuit de woonkeuken loop je richting de open trap naar de verdieping. Deze trap is in de muur verankerd en is open en transparant ontworpen om het contact met de woonkamer te vergroten. Ook loop je langs het verdiepte bloemkozijn, waar je op een regenachtige dag heerlijk in kunt zitten om een boek te lezen en te genieten van de tuin.

Achterin de woning ligt de woonkamer, een beetje verscholen, waardoor deze een eigen ingetogen en intieme sfeer krijgt. Het houten spant geeft deze zijde van de woning karakter en beschutting door het grote overstek van het dak.

Multifunctionele indeling

Op de verdieping zijn twee slaapkamers, een inloopkast, badkamer, separaat toilet en unieke entresol met werkplek gerealiseerd. De werkplek ligt aan de vide waardoor de vide ruimtelijker is en een heerlijke werkplek ontstaat tegen de hoge glazen pui aan. De werkplek staat in direct contact met de woonkeuken waardoor je in alle rust kunt werken, maar toch verbinding houdt met het woongedeelte.

 

schuurwoning met veranda en terras houten spanten
schuurwoning met veranda en terras lamellen

Karakteristieke materialen

De woning wordt uitgevoerd in een langformaat baksteen in een antracieten kleurstelling die het grondgebonden karakter versterkt met houten accenten in de vorm van lamellen, een gebint en het bloemkozijn.

Pin It on Pinterest

Share This
Woning in Doetinchem #300