WONING IN VUGHT #326

woning in Vught tuinzijde

Besloten voorgevel

Als wens had de opdrachtgever aangegeven dat ze graag buitenaf wilden wonen met veel privacy. Toch moest het geen gesloten gevel worden. De tuinzijde geeft een zeer ruimtelijk gevoel waar je zo over de weilanden kunt kijken. Als accent in de voorgevel is gekozen voor een duidelijke entree met overkapping. Het vele glas, ook boven de deur, geeft wel veel privacy, maar maakt de hal extra ruimtelijk.  De dakkapellen geven het dak een speels karakter zonder overdreven aanwezig te zijn.

Samengestelde vorm

Het woonhuis is samengesteld uit verschillende gebouwen zodat er een speelse opzet ontstaat. Naast het accent in de voorgevel is er aan de zijgevel een carport geplaatst en aan de achterzijde een keukenuitbouw, doorlopend in een overdekt terras. De schoorsteen in het midden van de overkapping geeft de mogelijkheid om zowel binnen als buiten een haard te kunnen maken.

woning in Vught tuinzijde carport
woning in Vught tuinzijde interieur

Interieur

Voor het interieur is een voorstel gemaakt met een rustige basisopzet. Veel wit en antraciet als basis,  met warme materialen zoals natuursteen, hout en stoffen om een prettig thuisgevoel te realiseren. Ook is de keuze voor grote objecten gemaakt om het niet een te vol gevoel te geven.

 

De woonkamer is open en ruimtelijk ingedeeld. Omdat er veel en vaak thuis wordt gewerkt is er aansluitend een werkkamer geplaatst die afsluitbaar is. Ook de doorkijk naar de keuken heeft een versterkend gevoel voor het hele woonhuis. Op de verdieping is hier gekozen voor een 3 tal slaapkamers en 2 badkamers.   

woning in Vught tuinzijde terras
woning in Vught tuinzijde zwemvijver

Vanuit de centrale hal loop je rechtdoor de woonkamer in. In het verlengde hiervan is een glaspartij geplaatst die de aandacht direct weer verlengd naar de tuin en zijn omgeving. Als extra accent is er gekozen om in deze lijn ook een zwemvijver te plaatsen.

Pin It on Pinterest

Share This