Een unieke ervaring in de Gemeente Hardenberg

Een bouwkavel kopen in de Gemeente Hardenberg om je droomhuis op te realiseren is een bijzondere investering en een mogelijkheid op je hele leven lang woongenot. Overijssel is een boeiende regio met natuur, mooie steden en dorpen en een rijke geschiedenis. Bouwgrond in deze provincie biedt de gelegenheid om een ​​uniek en persoonlijke woning te bouwen in een omgeving die bij je past.

Genieten in de Gemeente Hardenberg

Een kavel in de Gemeente Hardenberg biedt ook de mogelijkheid om te genieten van de prachtige leefomgeving en de natuurlijke schoonheid van de regio. Of je nu op zoek bent naar een plekje op het platteland of in een een stad, Gelderland biedt veel mogelijkheden om te bouwen op een plek die bij je past.

Bepaal alles zelf

Ten eerste biedt een bouwkavel je de vrijheid om het huis van je dromen volledig aan te passen aan jouw persoonlijke wensen en behoeften. Je kunt de inhoud, indeling, te gebruiken materialen en afwerkingen kiezen die het beste bij jou en je smaak passen. Een bouwkavel biedt de mogelijkheid om een huis te bouwen dat perfect is voor jou en je huishouden.

Een bouwkavel kopen in de gemeente Hardenberg

Een bouwkavel in de Gemeente Hardenberg, de eerste stap.

Informeer bij de gemeente. De meeste bouwkavels worden door de gemeente verkocht. De bouwregels, zoals de maximale hoogte en inhoud van de woning en de eisen van de welstand over het uiterlijk van de woning, communiceert de gemeente meestal in een zogenaamd kavel-paspoort.

Naast de gemeente is het internet een goede bron van informatie: houd de website van de gemeente, van lokale makelaars en de sociale media goed in de gaten.

Een alternatief voor een bouwkavel in de Gemeente Hardenberg is het kopen van een stuk grond met daarop een bouwval die je vervolgens sloopt en daarna je nieuwe woning er op laat bouwen. Je bent wel duurder uit door de sloop en het bouwklaar maken van de grond. Aan de andere kant is misschien de fundering herbruikbaar.

Heb je zelf een stuk grond gezien in de Gemeente Hardenberg? Om de eigenaar ervan te achterhalen kun je terecht bij het Kadaster. Tegen betaling verstrekt het kadaster informatie over de eigenaar. Het is dan wel belangrijk om bij de gemeente te achterhalen of het bouwen van een woning op die locatie wel is toegestaan. Dit hangt af van het bestemmingsplan.

Een bouwkavel kopen in Hardenberg: Waar moet je op letten?

  • De afmetingen: is het kavel groot genoeg voor het type woning dat je wil realiseren? En blijft er dan nog voldoende ruimte over voor een tuin, een overdekt terras en eventueel een garage?
  • De vorm: de vorm kan bepalend zijn voor het type woning dat je kunt bouwen. op een vierkante of rechthoekige bouwkavel kun je gemakkelijker een woningontwerp positioneren dan op een lange, smalle kavel.
  • De bestemming: een kavel heeft altijd een bestemming. Is dit een woonbestemming? Dan mag er een woning op gebouwd worden Heeft het kavel een agrarische bestemming? Dan moet er waarschijnlijk een wijziging worden aangebracht in het bestemmingsplan. Dit kan een langdurig en tijdrovend proces zijn!
  • De voorschriften: bijna iedere bouwkavel heeft bebouwingsvoorschriften. Deze voorschriften zorgen ervoor dat de woning past binnen het straatbeeld. Dit is ook iets om mee te nemen in je overweging. Voor kavels die worden verkocht door de gemeente bestaat vaak een zogenaamd kavelpaspoort met daarin alle relevante informatie over de richtlijnen en/of eisen die worden gesteld aan het uiterlijk van de bebouwing.
  • En natuurlijk het budget. De kosten van een bouwkavel vormen maar een gedeelte van de kosten voor het realiseren van je droomwoning. Maak van te voren een inschatting van alle kosten.

Een bouwkavel kopen in de Gemeente Oldebroek

Investeren

Het verwerven van een stuk bouwgrond is ook een slimme belegging op lange termijn. Door te bouwen op een bouwkavel in de Gemeente Hardenberg, creëer je een uniek en waardevol eigendom dat met de tijd in waarde kan toenemen. Bovendien kun je in de toekomst jouw huis upgraden en renoveren om het te blijven aanpassen aan jouw woonwensen.

Nieuwe ontwikkelingen

Ook biedt het bouwen van een nieuw huis de mogelijkheid om gebruik te maken van de nieuwste technologieën en energie-efficiënte oplossingen. Door slimme en duurzame technologieën te verwerken in het ontwerp van je huis, kun je niet alleen je energieverbruik verlagen, maar ook je ecologische voetafdruk verkleinen.

Beschikbare bouwkavels in Hardenberg.

De Groenedijk in Kloosterhaar.

Twee royale percelen van circa 4420 m² en 4910 m² met magnifiek uitzicht, voor een luxe villa van circa 680 m³ aan inhoud. Het bestemmingsplan biedt mogelijkheden om nog ca. 150 m² aan bijgebouwen te plaatsen. De mogelijkheden op deze kavels zijn eindeloos!

interesse? ga dan nu naar de projectpagina met het inschrijfformulier: wonenaandegroenedijk.nl

Havezate Es.

Royale kavels in het prachtige Havezate Es.

Interesse? bekijk het aanbod: Havezate-es.nl

Wij ontwerpen Woningen voor particulieren

Tijdens een kennismakingsgesprek worden de mooiste ideeën geboren. Bij een ontwerpaanvraag beginnen we met je persoonlijke wensen op het gebied van ruimte, stijl en indeling. Ook houden we rekening met je woonwensen voor buiten zoals de bezonning en de zichtlijnen.

Waarom Woonsubliem?

  • ZExclusief ontwerp
  • ZDeskundige begeleiding van A tot z
  • ZUw woonwensen zijn ons uitgangspunt
  • ZPersoonlijke en transparante werkwijze

Bekijk de video over onze werkwijze

We denken mee, vertalen uw ideeën in een creatieve een inspirerende woningschets en verwerken daarin globaal het bouwvolume, het woonoppervlak, de hoofdindeling en natuurlijk de uitstraling. Deze creatieve fase leidt tot het vertalen van uw ideeën in een ruimtelijk concept en vormt daarmee de basis van het ontwerp.

Benieuwd hoe dit proces in zijn werk gaat? Bekijk de video!

Pin It on Pinterest

Share This