Selecteer een pagina

UPDATE 18-09-2019: DE KAVELS ZIJN NIET MEER BESCHIKBAAR VOOR PARTICULIEREN

Kavels in Okkenbroek, gemeente Deventer. Wonen midden in het Sallandse landschap.

Stel je eens voor; je nieuwe droomhuis op een prachtig kavel in Okkenbroek.
Wonen in het prachtige Sallandse landschap.

Over Okkenbroek

Een kindvriendelijk groen dorp met ongeveer 600 inwoners, een basisschool. Voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht in de omringende dorpen. In slechts tien minuten bent u in Deventer, Raalte of op de snelweg A1.

De luxe van buiten wonen met alle voorzieningen in de omgeving!

Er zijn (op moment van dit schrijven) vijf kavels in Okkenbroek beschikbaar. De kavels in Okkenbroek zijn ongeveer 492m2 en zijn te koop vanaf €125.017,20 k.k., inclusief btw. De bouwkavels zijn al bouwrijp gemaakt, dat betekent dat er direct gebouwd kan gaan worden. U heeft nog tot en met 21 december 18:00 uur om u in te schrijven voor één van deze prachtige kavels in Okkenbroek.

UPDATE 18-09-2019: DE KAVELS ZIJN NIET MEER BESCHIKBAAR VOOR PARTICULIEREN

 

Villa met asymmetrische kap in Tynaarlo veranda 346

Op basis van het kavelpaspoort voor de kavels in Okkenbroek, gemeente Deventer doen we een suggestie voor een toepasselijk woningontwerp in Okkenbroek, bekijk dit project of bekijk onze andere projecten

U kunt zich inschrijven voor kavel 1 en 6 via dit inschrijfformulier (pdf, 176 KB). De termijn loopt tot 21 december 2018 18.00 uur. Voor de kavels 2,3 en 4 neemt u contact op met de gemeentemakelaars.

Het ingevulde en ondertekende formulier levert u in bij Gemeente Deventer, Publiekscontacten Vergunningen op Grote Kerkhof 1 in Deventer. U kunt het formulier ook mailen naar makelaardij@deventer.nl.

De gemeente Deventer heeft een kavelpaspoort gepubliceerd met daarin een overzicht van de mogelijkheden op de kavels en de meest relevante spelregels uit het bestemmingsplan.

Een aantal punten uit het kavelpaspoort:

Vrijstaande woningen en twee onder één kap woningen zijn beide op drie van de vijf kavels in Okkenbroek, gemeente Deventer mogelijk

Situering

 • Aan Dijkmanstraat en Boerhofstraat in Okkenbroek ligt het bouwvlak 5 meter terug ten opzichte van de perceelsgrens aan de wegzijde.
 • De woning moet in de voorgevelrooilijn gebouwd worden.
 • Het hoofdgebouw (de woning) moet gebouwd worden binnen het aangegeven bouwvlak.
 • Wilt u de woning anders situeren, dan wijkt u af van het bestemmingsplan. Dit is in sommige gevallen mogelijk. Hiervoor kunt u het plan met afwijking laten beoordelen door de gemeente.

okkenbroek-kavelindeling

Afmetingen van de woningen

 • Uw woning mag volgens het bestemmingsplan een bouwhoogte (nokhoogte) hebben van maximaal 10 meter en een goothoogte van maximaal 6 meter.
 • De oppervlakte van de woning is gelijk aan het bouwvlak en met bijgebouwen samen maximaal 60% van het oppervlak van het perceel. Daarnaast mag het gezamenlijke oppervlak van bijgebouwen en andere bouwwerken bij percelen tot 500 m2 maximaal 75 m2 bedragen.

Bouwkavels in Okkenbroek 1

Op basis van het kavelpaspoort voor de invulling van de bouwkavels in Okkenbroek (Deventer) doen we een suggestie voor een toepasselijk woningontwerp, bekijk dit project of bekijk onze andere projecten

Situering bijgebouwen

 • Bijgebouwen moeten minstens 3 meter achter (het verlengde van) de voorgevel van de woning gebouwd worden. Als uitzondering mogen erkers en andere ondergeschikte bouwdelen zoals entreepartijen of balkons, voor (het verlengde van) de voorgevel gebouwd worden, zolang
 • diepte maximaal 1,5 meter
 • hoogte beperkt tot maximaal 3,5 meter of maximaal 0,25 meter boven de vloer van de eerste verdieping van de woning
 • breedte niet meer bedraagt dan 60% van de voorgevel van de woning
 • afstand tot het openbaar gebied minstens 2,5 meter

Erfafscheidingen en inrichting van uw kavel

De gemeente Deventer is een voorstander van groene erfafscheidingen aan zowel de voor- en achterzijde als tussen de tuinen. Een groene uitstraling past bij een wijk met ruime kavels en zeker in een dorp als Okkenbroek. Groene erfafscheidingen leveren een positieve bijdrage aan het karakter van de wijk en verhogen dus ook de waarde van uw woning.

Inritten en parkeren

Elke kavel moet ruimte bieden aan voldoende parkeerplekken. Afgeleid van de gemeentelijke parkeernorm betekent dit dat er op de eigen kavel tenminste twee parkeerplekken aangelegd worden. Een carport moet minimaal een meter achter de voorgevelrooilijn liggen. De inrit ligt in principe op de aangegeven voorkeurslocatie. Als u een andere plaats voor de inrit wenst, kunt u de mogelijkheden hiervoor bespreken met de gemeente.

woning met veranda

Op basis van het kavelpaspoort voor Okkenbroek doen we een suggestie voor een toepasselijk woningontwerp, bekijk dit project of bekijk onze andere projecten

De kans bestaat natuurlijk dat je droomhuis-ontwerp niet precies binnen de regels van het bestemmingsplan past. In bepaalde gevallen is het toch mogelijk om hier goedkeuring voor te krijgen, dit verloopt via een pre-advies bouwaanvraag (vooroverleg met de gemeente, welstand)

Meer informatie over kavels in Okkenbroek, gemeente Deventer kunt u vinden op deventerverkoopt.nl

Pin It on Pinterest

Share This
Beschikbare Bouwkavels Bouwkavels in Okkenbroek